DESPRE NOI

Scurtă istorie a familiei

Maria și Anghel Flitan, în 1930

Bunicii, Măriuța și Pantelie Moculescu, alături de nepoții Lavinia și Nicu, în 1968

Lavinia, alături de vedetele pensiunii noastre, Luna & Kuno, doi ciobănești belgieni, Tervueren și Malinois, cei mai buni prieteni ai copiilor!
Kuno, îndeplinindu-și îndatoririle de gazdă

În urmă cu mai bine de 160 de ani (1856) un cioban, Constantin Flitan, neam de haiduci (Flintan), pleca cu oile de la Marginimea Sibiului și, trecând munții, se stabilea în zona Novacilor. Cei nouă copii ai sai, șapte băieți și două fete, au format aici o familie puternică ce a dat ambasadori ( Prof. Constantin Flitan, Ministru adj de Externe, 7 ani ambasador in Franța și cel care a organizat vizita Gen. de Gaulle in Romania), avocați de renume (Angheluta Flitan) sau oameni de afaceri (Iancu Flitan a înființat prima banca comercială in Novaci)

 

Unul dintre cei nouă copii, Anghel Flitan (n 1885, d 1963) a continuat traditia oieritului ajungand unul din cei mai avuti oameni din zona. Cand a fost expropriat de comuniști in 1949, avea peste 2000 de oi, 40 de vaci cu lapte, fabrica de cascaval (exportat in Europa), fabrica de cherestea, una din primele masini din Gorj, un Buick, munți și terenuri.

 

Mariuta Flitan (n. 1909, d. 1989), unul din cei patru copii ai lui Anghel Flitan s-a căsătorit cu Pantelie Moculescu (n.1902, d.1991), oltean din Poienari, căpitan in Armata Română în cel de-al II-lea Război Mondial, iar apoi învățător în Cernadia. Ei sunt bunicii care în 1925 construiau conacul pe amplasamentul căruia se afla astazi pensiunea noastra, finalizata in septembrie 2007.

Bunicii tineri

Radu, Lavinia și Radu Jr. Zernoveanu

În ceea ce ne privește, Lavinia Zernoveanu, nepoată a Măriutei, și Radu Zernoveanu, ardelean de la Brașov, suntem amândoi medici, locuim în București si, alături de fiul nostru, Radu (rezident in SUA), vrem să continuăm tradiția familiei și să păstrăm viu spiritul nobil al locului, cu eleganță și rafinament, ospitalitate si voie bună, așa cum au fost bunicii si strabunicii noștri !

Stâna originală a lui Anghel Flitan
Stâna nouă